Ova raskošna poslastica, koja se sastoji od kriški hljeba umočenih u smjesu jaja i mlijeka, a zatim prženih do zlatne savršenosti, pruža savršen početak dana.
No, kada dodamo sočne jagode, svježi šlag i kapljicu javorovog sirupa, ovaj klasičan doručak postaje pravo kulinarsko remek-djelo. U ovom članku otkrivamo tajne pripreme raskošnog French Toasta s jagodama, savršenog za sve one koji žele uživati u svakom zalogaju i pretvoriti običan jutarnji obrok u nezaboravno gurmansko iskustvo.
Bilo da ga pripremate za posebne prilike ili jednostavno želite obradovati svoje najdraže, ovaj recept donosi kombinaciju ukusa koja će zadovoljiti i najprobirljivije sladokusce.
Sastojci:
- 4 šnite starog hljeba
- 250 ml mlijeka
- 50 g brašna
- cimet
- aroma vanilije
- prstohvat soli
- malo maslaca
Priprema:
U posudi pomiješaj brašno s malo mlijeka i arome vanilije tako da smjesa bude skroz glatka. Zatim pomiješaj sve sastojke. Šnite hljeba stavi u duboki tanjur ili posudu. Polij smjesu od mlijeka preko hljeba i pusti da odstoji 10-ak minuta. U tavi rastopi maslac. Na vrućem maslacu ispeci tost sa svake strane 2-3 minute.
French toast posluži uz svježe jagode i slatki preliv po želji.
Uživaj!
Ultra.ba