22. Septembra 2023.

Finski teleoperateri prestaju sa prodajom Xiaomi telefona – evo šta je razlog

Kineski proizvođač nije se povukao s ruskog tržišta nakon početka sukoba u Ukrajini, pa tri glavna finska teleoperatera obustavljaju prodaju Xiaomijevih telefona

Tri glavna teleoperatera u Finskoj – Telia, DNA i Elisa – obustavljaju prodaju Xiaomijevih telefona zbog prisustva kineskog proizvođača u Rusiji nakon početka invazije na Ukrajinu.

Prema izveštaju finskog portala Suomimobiili, Telia više neće prodavati nove Xiaomi telefone, već samo one koje ima na zalihama. DNA je odlučio da ih više neće ni izlagati u svojim prodavnicama i na internet stranicama, dok je teleoperater Elisa istakao da će postepeno sužavati ponudu telefona kineskog proizvođača.

“Odluke o asortimanu Elise donose se prema zahtevima kupaca, a Xiaomi telefoni i dalje imaju svoje kupce. Ali, pratili smo situaciju oko poslovanja dotičnog proizvođača u Rusiji pa smo s njim razgovarali. Rezultat je da smo suzili izbor njihovih uređaja u našim prodavnicama”, rekao je za finski portal Oli-Peka Nokonen, direktor Elisinog poslovanja s potrošačkim uređajima.

Podsetimo, Nacionalna agencija za sprečavanje korupcije u Ukrajini početkom ove godine proglasila je Xiaomi “međunarodnim sponzorom rata” zbog kompanijinog aktivnog prisustva na tržištu Rusije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare