25. Septembra 2023.

Film istaknutog srpskog reditelja u oktobru u Parizu: “Ovo je jedno od najvećih otkrića”

Projekcija filma “Lost Country” istaknutog srpskog reditelja, Vladimira Perišića zakazana je za 9. oktobar u čuvenom Centru Pompidou u Parizu

Ovaj film je deo prestižnog Trajectoires programa, koji predstavlja najbolje svetske reditelje mlađe i srednje generacije. Centar Pompidou je domaćin nekim od najvećih filmskih autora, a u okviru ovog programa su se, u poslednjih godinu dana, našli renomirani reditelji poput Kelly Richard, Wang Bing, Alber Serra, Radu Jude i Joao Pedro Rodrigues.

Nakon toga “Lost Country” će premijerno stići u francuske bioskope 11. oktobra na oko 50 kopija, a turneja susreta sa rediteljem već je zakazana u više od 20 gradova. Čuveni francuski filmski časopis Positif u svojoj recenziji ocenio je “Lost Country” kao “jedno od najvećih otkrića ovogodišnjeg kanskog festivala iz svih selekcija”.

Film nastavlja svoju svetsku premijeru pa će, pored Francuske, od sledeće nedelje publika moći da film pogleda u takmičarskim selekcijama na festivalima u Atini i Hamburgu.

Pored toga, u oktobru, film će biti prikazan i u zvaničnim selekcijama još pet internacionalnih festivala – u Čikagu, Sao Paolu, Moreliji, El Gouni i Bogoti. Ko-scenaristkinja filma je poznata francuska rediteljka Alice Winocour koja je napisala i scenario za film Mustang, koji je 2016. godine bio nominovan za Oskara za najbolji strani film.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare