18. Maja 2023.

FIFA predstavila logo Svjetskog prvenstva 2026.

Događaju su između ostalog prisustvovali predsednik FIFA Đani Infantino i bivši brazilski fudbaler Ronaldo, koji je sa južnoameričkom selekcijom osvojio dve titule prvaka sveta.

Svetsko prvenstvo, 23. po redu, održaće se u 16 gradova širom Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Meksika, a na takmičenju će po prvi put nastupati 48 reprezentacija.

Grafičko rešenje loga je veoma jednostavno, broj dva na vrhu broja šest i sa peharom Svetskog kupa unutar njih.

Svaki od 16 gradova domaćina imaće svoj poseban brend sa jedinstvebnim stilom.

Ovde smo da bismo objavili ono što će se dešavati 2026. godine. tačnije od danas do tada. To neće biti samo najveći Sevtski kup do sada, nego nešto još veće. Biće nešto nezamislivo i više od toga. Ove tri zemlje že potpuno preokrenuti. Imamo 48 timova, 48 zemalja učesnica, 16 gradova domaćina. Tri zemlje domaćina. Čak 104 utakmice. Više od šest miliona onih koji će gledati utakmice. Ceo svet će gledati šta se ovde dešava. Imali smo nedavno najbolji Mundijal do sada. Velike emocije. Za tri godine imaćemo nešto najbolje“, rekao je Infantino.

Brazilac Ronaldo, osvajač Svetskog kupa 1994. i 2002. godine, objasnio je šta znači radost osvajanja najvažnijeg trofeja u svetu fudbala.

San mi se ostvario. U Brazilu, još kao deca počinjemo da sanjamo o osvajanju Svetskog kupa. To je nešto predivno“, poručio je Ronaldo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare