24. Augusta 2023.

FIFA pokrenula istragu protiv predsjednika FS Španije

FIFA je pokrenula istražni postupak protiv predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa.

On je na dodeli medalja posle finala Svetskog prvenstva za žene u usta poljubio špansku igračicu Dženi Ermoso.

Disciplinska komisija FIFA će odlučiti da li je Rubijales prekršio “osnovna pravila pristojnog ponašanja” i da li “njegovo ponašanje narušava ugled fudbala ili FIFA”.

Ženska fudbalska selekcija Španije osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u Sidneju u nedelju u finalu pobedila Englesku sa 1:0.

Finalni meč ostao je u senci Rubijalesovog gesta. On je u prisustvu 16-godišnje princeze Sofije, uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso. Posle toga zagrlio je još neke fudbalerke, ali i kraljicu Letisiju.

Ermoso je rekla da joj se nije svideo njegov gest, a španski sindikat fudbalera je u sredu pozvao da Rubijalesovo “ponašanje ne prođe nekažnjeno”.

FIFA ponavlja svoju nepokolebljivu posvećenost poštovanju integriteta svih pojedinaca i oštro osuđuje svako suprotno ponašanje“, dodaje se u saopštenju.

Svetsko fudbalsko telo nije saopštilo vremenski rok za donošenje presude. Disciplinske sudije mogu da izreknu sankcije pojedincima u rasponu od opomena i novčanih kazni do suspenzije iz sporta.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare