FIFA 23 će dobiti 12 ženskih timova iz NWSL lige - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

FIFA 23 će dobiti 12 ženskih timova iz NWSL lige

Američka ženska nogometna NWSL (National Women’s Soccer League) stiže uskoro u popularnu igru FIFA 23.

Electronic Arts je saopćio da će svih 12 timova NWSL lige biti dostupno za igranje od 15. marta zahvaljujući licenci koju je kompanija potpisala s ligom i savezom. Svi timovi i nogometašice koje igraju u njima, bit će dio franšize i nakon što promijeni ime ue EA Sport FC kasnije ove godine.

FIA 23 je stigla na tržište s 24 ekipe iz ženske Super League lige i Division 1 lige u Velikoj Britaniji i Francuskoj, a ujedno je i prva u historiji kompanije EA imala nogometašicu na coveru. Bila je to igračica Chelseaja Sam Kerr, koja je izabrana za cover Ultimate Editiona. Prvi put su nogometašice postale dio franšize kada se pojavila FIFA 16.

Od 15. marta će igrači moći birati svih 12 NWSL timova u Kick-Off modovima, kao i u Tournament Modu, kao i u modovima Online Seasons i Frendies. Ukoliko oba tima budu iz NWSL lige, igrači će imati “autentično iskuskustvo prijenosa meča”. Također, igrači će imati i opciju igranja Lige prvaka za žene (UWCL) u Kick-Off i Tournament modovima.

FIFA 23 dobija i četiri nova evropske kluba uključujući Juventus i Real Madrid, čime će se “zaokružiti” UWCL iskustvo.

“Igračice iz NWSL lige su među najboljim u svijetu, radujemo se prilidi da pokažemo njihov talent kroz ovo unikatno gaming iskustvo. Jedva čekamo da igrači počnu igrati igru i radujemo se tome”, izjavila je zvaničnica NWSL-a Jessica Bermen.

FIFA 23 je dostupna za konzole PlayStation 4 i 5, Xbox One, Xbox Series X i S, kao i za PC.

Danas objavljeno

Telefon se čudno ponaša? Ovo su znaci da je možda hakovan

Zeljka

Kako iskoristiti ekran laptopa kao dodatni ekran

Vanja A

Preuzmite lako Google aplikacije – AppGallery nudi sve na jednom mjestu

Vanja A

Ostavite komentar