10. Jula 2023.

Fiat otkrio kada stiže nova Panda

Vremešni Fiatov gradski automobil se i dalje dobro prodaje, a uskoro dolazi i potpuno nova generacija.

Izuzetno aktivan mesec u Fiatu. Nakon predstavljanja modela 600e i predstavljanja električnog Topolina, iz italijanskog proizvođača stižu vesti o skorom lansiranju potpuno nove Pande.

Termin “uskoro” uzmite sa rezervom jer je u pitanju 11. jul, ali 2024. godine. Ovaj datum je izabran jer je tada 125. rođendan kompanije.

Ovo je otkrio prvi čovek Fiata, Olivije Fransoa, u intervjuu za britanski Autocar. Istovremeno, kaže da ima mesta za još jedan potkompaktni model.

Fransoa je napomenuo da će biti potreban Škodin “simply clever” pristup da bi nova Panda bila “kul, popularan, pristupačan” automobil, u istom duhu kao i prethodne verzije ovog malog gradskog modela.

Treba imati na umu da je Panda, koja slavi 40 godina svoje 4×4 verzije, do sada imala samo tri generacije. Prva je lansiran 1980. godine, druga 2003, a treća 2011.

Šef Fiata je potvrdio da će nova Panda biti globalni model sa stilskim obeležjima koji su izvedeni iz koncepta Centoventi, prikazanog 2019.

Kao i novi 600, očekuje se da će koristiti CMP mehaničku platformu kako bi mogao da ponudi i hibridne i električne pogone. Kako se navodi, postoji velika verovatnoća da će se električna verzija proizvoditi u Fiatovim pogonima u Kragujevcu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare