11. Oktobra 2023.

Fiat novom Pandom hoće da “pomrsi konce” Kinezima

Izvršni direktor Fiata, Olivije Fransoa, rekao je da će sledeća generacija Pande biti tako dizajnirana da bude jak konkurent kineskim proizvođačima u Evropi.

Fransoa je istakao da će nova generacija ovog modela biti električna i koštai oko 25.000 evra. Biće to četvrta generacija Fiat Pande, a u odnosu na aktuelni model koji je predstavljen 2011. godine i koji će se proizvoditi sve do 2026, buduća buduća Panda biće električna.

Takođe, vratiće se uspešnoj formuli koju je imala prva generacija ovog gradskog modela. Nastojaće se da nova Panda bude što jednostavnija sa tehničke strane, kako bi bila pristupačnija u odnosu na konkurente, a Fransoa je rekao da Fiat “može i mora da razvije rešenje koje će Kineze staviti u teži položaj”, preneo je Kliks.

Prema dosadašnjim informacijama, nova Fiat Panda biće bazirana na konceptu Centoventi predstavljenom 2019. godine. Model će biti tehnički sličan nadolazećem električnom Citroenu C3 i mogao bi biti baziran na eCMP platformi ili novoj STLA Small arhitekturi.

Najjači adut, kako kažu iz kompanije, trebalo bi da bude upravo cena ovog automobila.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare