11. Oktobra 2023.

Ferrari sprema teren: Izvršni direktor se već provozao u prototipu EV

Prvi Ferrari model sa električnim motorom ne očekujemo najmanje još dve godine, ali iz kompanije kažu da su napravili veliki korak ka tom trenutku.

Izvršni direktor Ferrarija, Benedeto Vinja, pohvalio se testnom vožnjom prototipom njihovog EV, ali nije još otkrio detalje jer je reč o projektu koji se razvija “iza zatvorenih vrata”.

U intervjuu za Blumberg, Vinja je najavio “uzbudljivu budućnost sa novim luksuznim modelima u kojima će naglasak biti stavljen na elektrifikaciju, koja uključuje i hibride”.

Ferrari ima plan da do 2026. godine udeo prodaje hibrida bude 55% i čini se da će u tome uspeti, jer su samo u jednom kvartalu ove godine hibridi zauzeli čak 43% kada se gleda ukupna prodaja.

Pored razvoja prvog električnog vozila, Ferrari u Italiji, u mestu Maranelo, pravi i fabriku u kojoj bi trebalo da se proizvode svi budući električni modeli tog brenda, ali i hibridi.

Po svemu sudeći, i Ferrari priprema teren za budućnost u kojoj će dominirati električna vozila, mada za sad ne odustaju ni od modela SUS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare