30. Augusta 2023.

Farsa na meču Marija, zakazao VAR

Endi Mari je prošao u drugo kolo Na US Openu, ali meč je ostao u senci skandala sa teniskom VAR-om.

Mari je slavio sa 6:2, 7:5, 6:3, ali je Francuz Korentan Mute izazvao opšti haos kada je zatražio da VAR proveri jednu odluku sudije Luis Engzel.

U pitanju je bila loptica koja je dva puta odskočila, dok je Mute trvdio da je normalno vratio lopticu, dakle da je samo jednom pala na teren.

Kada je Luis Engzel pokušala da proveri snimak, sistem na tabletu je zakazao.

Ovo bi trebalo da bude javno, ali nemam ništa ovde, VAR je prestao sa radom“, pokazala je na veliki ekran na stadionu Luis Armstrong.

Ubrzo je objavila da video tehnologija ne radi.

Ono što sad gledate je sa televizije, tako da ostaje originalna odluka“, rekla je.

Na US Openu su potvrdili da je zakazao tablet i da otuda nije mogao da se prikaže video.

Ako video nije dostupan na tabletu sudije, ostaje originalna odluka. Odmah posle meča, pokvareni tablet je popravljen“, saopštili su organizatori.

I Endi Mari je posle meča pričao o tome.

Trebalo im je četiri minuta da donesu odluku. Ja sam za tehnologiju, ali ona mora da radi. Kada se desi ovo, postaje farsično“, kaže Mari.

Britanac je rekao da je na kraju sve ispalo dobro.

Znam da imaju video snimke, taj VAR, ali ne znam kako ga koriste. Možda snimka nije bilo na tabletu sudije, ali ga je bilo na velikom ekranu koji prikazuje sve iz različitih uglova i iz drugog je već bilo jasno da je loptica pala dva puta. Ne znam ko donosi odluke, jer je ona rekla da nema snimak, pa je ostala originalna odluka. Zadovoljans am što je tako jer sam dobio poen“, rekao je Mari.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare