25. Aprila 2024.

Evroliga pokrenula postupak protiv Atamana

Organi Evrolige pokrnuli su disciplinski postupak protiv trenera Panatinaikosa Ergina Atamana zbog izjava datih nakon meča sa Makabijem, ali i sprečavanja medija u obavljanju svog posla dan kasnije.

“Evroliga želi da izrazi razočaranje zbog izjava trenera Panatinaikosa, gospodina Ergina Atamana i samog kluba, kao i zbog nekih drugih dešavanja tokom prve utakmice prve runde plej-ofa odigrane u AtiniTakvo ponašanje je u potpunoj suprotnosti sa zajedničkim saopštenjem koje su 15. aprila poptisali Evroliga, Udruženje trenera, Udruženje evroligaških igrača i Asocijacija sudija, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob koji su njegovi potpisnici, treneri, igrači i zvaničnici obavezali da će sprečiti.

Evroliga takođe navodi da su izjave trenera Atamana namerno “obmanjujuće i netačne”

“Takve izjave daju netačnu analizu igre i pažljivo odabrani broj faza igre, sa ciljem da dovedu u pitanje rad i integritet sudija i vrše dodatni pritisak na njih i organizaciju. Nažalost, ove izjave nisu predstavljene košarkaškim zvaničnicima Evrolige preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni za trenera Atamana, njegov klub i za svaki drugi klub i trenera u takmičenju.

Evroliga je poručila da takvo ponašanje neće tolerisati.

“Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se desili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman sprečio novinare da obavljaju svoje dužnosti. Poštovanje Košarkaške Evrolige prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa je neupitno i jednako poštovanju svih ostalih klubova u takmičenju.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare