28. Januara 2025.

Evo u čemu griješite kada sječete kupus, a nije ni renda, ni nož

Kupus salata je na našim trpezama jedna od najpopularnijih, i sprema se za gotovo svako slavlje.

Međutim, za ovaj način sjeckanja još niste čuli.

Naime, profesionalni kuvari otkrili su svoju tajnu najmekše kupus salate, i rado je podijelili.

Da biste isjeckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primijenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa.

Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isijecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

Salata će biti podjednako isječena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing.

Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.

Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.

Dobro izmiješajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta prije nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. 

Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva, prenosi Supežena.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare