20. Marta 2023.

Evo šta sve Xbox Series X može, a PlayStation 5 ne može

PlayStation 5, na primer, može da se pohvali jednim od najboljih dodataka za VR slušalice koje tržište trenutno može ponudi u obliku PlayStation VR2. To je samo jedna od nekoliko stvari koje PS5 može, a Xbox Series X ne može.

Međutim, Xbox Series X takođe ima svoje prednosti koje vam donosimo u nastavku.

Kontoler kompatibilan s prethodnim verzijama

Sony konzole nikada nisu bile kompatibilne sa starijim verzijama svojih kontrolera, što znači da su vlasnici konzola bili prisiljeni da ulažu u jedinstvene kontrolere za svaku generaciju sistema.

Originalni Xbox 360 hardver nastavlja da sarađuje ​​s modernim Xbox konzolama. Xbox je odlučio da napravi suptilna poboljšanja svojih kontrolera, kao što je menjanje teksture maske kontrolera i poboljšanje analognih palica, piše SlashGear.

Igrači mogu da iskoriste jedan od tri USB 3.0 priključka serije X za priključivanje svojih originalnih Xbox 360 kontrolera ukoliko to žele.

Opcije prilagođavanja menija

Iako ova funkcija možda neće biti velika stvar za sve igrače, mogućnosti prilagođavanja koje predstavlja Xbox Series X nadmašuju konkurenciju.

Xbox Series X nastavlja da nudi ekspanzivan nivo prilagođavanja menija koji je bio deo Microsoftovih kućnih konzola od Xboxa 360. Xbox igrači još uvek mogu da ažuriraju avatar povezan sa svojim nalogom prema sopstvenim željama i imaju mogućnost da kupe nove stavke za svoj avatar u Microsoftovoj prodavnici. Korisnici Xboxa takođe mogu da ažuriraju estetiku svog menija zahvaljujući tri ključne funkcije prilagođavanja menija.

Podrška za Dolby Vision i Dolby Atmos

Xbox Series X izdvaja se svojom podrškom za Dolby Vision i Dolby Atmos. Dolby Vision posebno se odnosi na vrstu tehnologije koja poboljšava vizuelni kvalitet video sadržaja poboljšavajući osvetljenje, kontrast i preciznost boja slike. Dolby Atmos omogućava interpretaciju zvukova kao 3D objekata bez horizontalnih ili vertikalnih ograničenja.

Dopušta kupovinu VOD sadržaja

Osim video igara, Microsoftova prodavnica nudi širok izbor filmova i TV emisija dostupnih za kupovinu. Korisnici mogu da preuzmu svoj omiljeni vizuelni medijski sadržaj direktno na konzolu i uživaju ​​u njemu kad god požele preko svog Microsoft naloga.

Diskretno se uklapa u prostorije

Odabirom jednostavnijeg i kompaktnijeg dizajna, Xbox Series X postigao je izgled koji nije ni glasan ni nametljiv i lako može da se smesti na većinu polica i uskih prostora. Osim toga, obe konzole imaju mogućnost oslonca na boku uz vertikalnu bazu. Iz ove perspektive, duža strana Xboxa znatno je kraća od PlayStationa 5 koji je, iako je lakši, najveća kućna konzola za video igre svih vremena.

Podržava PS5 kontrolere s adapterima

Xbox igrači mogu da koriste PlayStation 5 DualSense kontrolere na svojoj konzoli, dok se isto ne može reći za Xbox kontrolere na Sony konzoli. Ova opcija nije lako dostupna većini jer će svako ko želi da spoji PS5 kontroler na Xbox Series X morati da kupi poseban USB adapter kako bi to učinio.

Nasuprot tome, korisnici PlayStationa ne mogu da koriste svoje Xbox kontrolere na PlayStation 5 konzolama.

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare