1. Septembra 2023.

Evo šta Instagram sprema kako bi bolje konkurisao TikToku

Iz Instagrama su potvrdili da su počeli s internim testiranjima, a nije poznato kada će se ta testiranja proširiti i na same korisnike.

Tržište društvenih mreža veoma je dinamično. Iako na njemu godinama dominiraju manje-više iste kompanije, s vremena na vreme pojavljuju se novi konkurentni, ali i postojeće mreže konstantno predstavljaju nove opcije kojima poboljšavaju iskustvo korišćenja i kojima žele da budu korak ispred konkurencije.

Ako se neke opcije pokažu popularnim među korisnicima, onda ih i druge mreže brzo kopiraju. Sjetimo se samo storyja koji su počeli sa Snapchatom, a prihvatile su ih brojne platforme, zbog TikToka društvene su mreže ponovno stavile veći naglasak na video, a videli smo i pokušaje kopiranja BeReala.

Instagram sada testira još jednu promenu koja bi mogla da oduševe korisnike ove društvene mreže, a uvode je zbog – TikToka. Zbog kineske društvene mreže Instagram je i uveo Reels na kojima korisnici sada mogu da objavljuju video snimke u trajanju od tri minuta. U budućnosti bi to trajanje videa moglo da bude značajno duže – čak deset minuta.

Upravo toliko vremena može da traje i video klip na TikToku, a sigurno je da će ova mogućnost oduševiti sve korisnike Instagrama koji putem Reelsa često objavljuju video snimke. S mogućnošću dužeg trajanja video, Instagram polako ulazi na teritoriju na kojoj dominira YouTube.

Potrebno je naglasiti da Instagram ovu opciju, kako su komentarisali za Engadget, testira interno, unutar same kompanije i ona još nije dostupna za testiranje svim korisnicima. S obzirom na to da je TikTok veoma popularan i da je veliki Instagramov konkurent, nije teško pretpostaviti da bi Instagram uskoro mogao to interno testiranje da proširi i na same korisnike.

Za razliku od TikToka i Instagrama koji sve veću pažnju posvećuju dužim video snimcima, YouTube se u poslednje vreme okreće kraćim video klipovima. Nedavno su za svoj format kraćih videa Shorts dodali alate za kreatore i sličan feed kakav ima TikTok, kako bi korisnici jednostavnije mogli pronađu video snimke i muziku koja bi im mogla biti zanimljiva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare