25. Augusta 2023.

Evo šta donosi najavljena ažurirana verzija pravila i uslova korišćenja Viber aplikacije

Rakuten Viber je ponudio zvanično pojašnjenje onoga što donosi najavljena ažurirana verzija pravila i uslova korišćenja Viber aplikacije.

U zvaničnom komentaru na objave u nekoliko domaćih medija posle poruke koju je Viber kroz aplikaciju prosledio svim korisnicima u Srbiji – a u kojoj se najavljuje ažuriranje Pravila i uslova korišćenja u narednih 30 dana – Rakuten Viber pojašnjava sledeće:

Pod ažuriranim Pravilima i uslovima – ako korisnici nastave da koriste Viber kroz sekundarni uređaj (desktop ili tablet) čak I u slučaju da su deinstalirali aplikaciju na primarnom uređaju (mobilni telefon) – biće u mogućnosti da bez bilo kakvih komplikacija nastave da koriste Viber – i njihovi podaci i istorijat prepiski će biti sačuvan u njima. Deaktivacija Viber naloga bila bi moguća jedino u slučaju da ti korisnici postanu neaktivni i na sekundarnim uređajima – i to u neodređenom periodu posle. Drugim rečima – ako aplikacija Viber nije u aktivnom korisničkom statusu i na drugim uređajima – i ne bude ponovo instalirana u periodu od 2 nedelje po deinstalaciji – Viber bi mogao da deaktivira dati nalog.

U slučaju da je korisnik Vibera ovim zapravo želeo da obriše svoje podatke i istorijat prepiski – prosta deinstalacija aplikacije neće biti dovoljna, što je glavna poenta pasusa u pitanju iz ažuriranih Pravila i uslova korišćenja. Naravno, Viber neće brisati naloge njegovih redovnih korisnika ni u kom slučaju, i uvodi ažurirana Pravila i uslove korišćenja kako bi dalje unapredio korisničko iskustvo i održi najviše standard privatnosti i bezbednosti svojih korisnika u aplikaciji.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare