11. Oktobra 2023.

Evan Rejčel Vud o Mensonovom zlostavljanju: Koristio je bič – “Bila sam mrtva”

U podkastu o narcizmu, glumica se prisetila mučnih trenutaka veze sa pevačem sa kojim će se u februaru 2024. opet naći na sudu

Veliki sudski rat između glumice Evan Rejčel Vud i njenog bivšeg verenika Merlina Mensona, traje još od početka 2021. godine, a kako stvari stoje, neće se uskoro završiti.

Njih dvoje bi trebali da se nađu na sudu u februaru sledeće godine, kada će sudija morati da odluči da li je Vud zaista nanela štetu njegovom ugledu. Neke su optužbe protiv njega već odbačene, ali priča je daleko od kraja.

Vud nije jedina žena koja sudski pokušava da dokaže da je bila izložena groznom fizičkom i mentalnom nasilju u vezi sa Mensonom, spominje se više od 10 slučajeva, ali ona nije pokrenula ovu lavinu. U trenutku kada je #MeToo pokret eksplodirao i ona je progovorila o svojim iskustvima sa bliskom osobom, ali je tek 2021. godine imenovala svojeg zlostavljača. Ili službeno, navodnog zlostavljača. Muzičar je, naravno, od prvog trenutka negirao i nastavlja da negira apsolutno sve tvrdnje o seksualnom nasilju i zlostavljanju.

Sada se 36-godišnja glumica pojavila u podkastu “Navigating Narcissism” sa američkom psihološkinjom dr. Ramani Durvasula, poznatom po istraživanjima i knjigama o vezi depresije i zavisnosti, o poremećajima ishrane i narcizmu.

Vud je u podkastu ispričala kako ju je Menson, “nabrijan od brda kokaina” izložio “neprekidnom verbalnom napadu i monologu” i “stalnom toku negativnosti”, a sve pokušavajući da je mentalno slomi.

“On bi vas nastavljao držati budnom, ponižavao vas, govorio je šta je sve pogrešno sa svetom i ljudima oko vas, sve što radite pogrešno, šta činite da izneverite njega i sebe samu, sumnjama koje ima protiv vas, a onda bi stao sa rasturanjem kuće”, prisetila se Vud.

“To je bio trenutak u kojem je počelo pranje mozga i zlostavljanje”, objasnila je u podkastu.

“Ne bi stao dok se ne predate ili ne počnete da se slažete sa svime što je rekao”.

Vud je ispričala sve o teskobi i očaju koji je osećala tokom njihove veze, te rekla kako je jedina njena strategija u nošenju sa svime što se događa bilo da se “pravi da je mrtva”. Nadala se da će mu tako biti “nepoželjna”.

“Bilo je trenutaka u kojima sam mislila koliko se bojim te osobe. Toliko mi je puta pretio, bilo ucenom bilo silom. Ostajala sam jer sam se bojala da odem, no ionako sam bila mrtva”, rekla je glumica.

“Ostanak je bio poput smrtne kazne, odlazak je delovao zastrašujuće, jer bi nešto moglo da mi se desi, ili bi mogao da dođe za mnom. Kako god bilo, osećala sam se mrtvom, pa sam pomislila kako mogu i da pokušam da pobegnem”.

U podkastu je ispričala kako ju je Meson danima držao u izolaciji, daleko od drugih ljudi i pretio joj, kažnjavao je za najmanje greške i beskrajno je izluđivao svojim postupcima. Ispričala je i kako su je u natpisima u medijima, tokom njihove veze, koja je trajala od 2006. do 2010. godine, uvek posramljivali i pisali loše o njoj.

Do kojih granica je išla kontrola u vezi, tvrdi Vud, svedoči i činjenica da se Menson silno trudio da je udalji od majke. i da je tokom njihovih razgovora pevač hvatao beleške. Njegovo ponašanje je ličilo na metode koje primenjuju razni kultovi u kontroli svojih članova.

U dokumentarnom filmu “Phoenix Rising” koji je HBO objavio prošle godine, Vud je rekla da ju je Manson vezao i mučio, a u jednom trenutku je čak koristio nacistički bič.

Vud je, kao žrtva seksualnog zlostavljanja govorila i u američkom kongresu 2018. godine, zagovarajući uvođenje povelje o pravima žrtava seksualnog nasilja na saveznom nivou. Da je njen zlostavljač Menson saznalo se 2021. godine u februaru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare