28. Februara 2023.

Ertel: Šaras me nije želio u timu, Laso me kaznio zbog odlaska u disko

Francuski košarkaš je igrao za Real Madrid i Barselonu, gde su mu treneri bili Pablo Laso i Šarunas Jasikevičus, koje je u intervjuu za Uest-Frans žestoko kritikovao.

Mnogi se sećaju kako je napustio Barselonu, posle te neprijatne epizode na aerodromu u Istanbulu, kada mu je rečeno da više ne računaju na njegove usluge.

Četiri godine sam proveo u Barseloni, i prve dve sezone bile su veoma dobre, nismo imali očekivane rezultate, ali to nije bila moja krivica. Imao sam dobre sezone. U svojoj trećoj godini tamo sam se povredio i tada je klub doveo Šarunasa Jasikevičusa“, kaže Ertel.

Za njega su problemi krenuli dolaskom Litvanca na mesto trenera.

On je trener koji me od početka nije želeo tamo. Počeo je da izmišlja stvari, kao da sam ja problem tima. Pre nego što je Šaras došao, svi su me voleli, i treneri i navijači“, rekao je Ertel.

Francuski košarkaš je imao šta da kaže i o periodu u Madridu pod Pablom Lasom.

Sve dok nisam otišao u taj disko klub u Atini, sve je išlo dobro. Ali kad se to dogodilo, Pablo Laso je počeo da izmišlja. Brzo je našao krivca, koristio me je kao žrtvenog jarca. I nije bio jedni koji je to radio. Priznajem, kriv sam, pogrešio sam, napravio sam grešku“, iskren je Tomas.

Smatra da se u tom periodu sve prelomilo.

U početku nije bilo problema, išlo mi je dobro, čak su i planirali da ostanem u Madridu naredne sezone. Da nisam otišao u disko i dalje bih bio u Madridu! U Barseloni se radilo o nepravdi, jer me trener nije želeo. U Madridu sam ja pogrešio, ali nisam zaslužio takav tretman. Posebno jer nisam bio jedini koji je otišao u taj disko, bilo ih je još nekoliko. Ipak, jedini sam uz Treja Tompkinsa koji sam bio sankcionisan“, zaključio je Ertel.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare