15. Februara 2023.

“Era Nadala, Federera i Đokovića se bliži kraju”

Teniser koji se ove nedelje takmiči na turniru u Buenos Ajresu, istakao je prodor u vrh Karlosa Alkarasa i nešto ranije Danila Medvedeva.

Obojica su dosegli poziciju broj jedan i tako najavili promene.

Nova generacija se probila na pozicije na vrhu. Na velikim turnirima imamo mnogo mladih finalista, povremeno i šampione poput Karlosa Alkarasa ili Danila Medvedeva. Era Nadala, Federera i Đokovića se bliži kraju, iako Đoković ima još nekoliko godina ispred sebe“, smatra Serundolo.

On je dodao da je ovo dobar trenutak da mladi teniseri počnu da osvajaju važne titule i prekinu tu dominaciju igrača “velike trojke”.

Ovo je dobar momenat za tenis, jer više ne smatrate kako to nije moguće. Do pre par godina mogli ste da vidite Nadala, Đokovića, Federera, Marija, možda Del Potra… Dakle četiri, pet ili šest igrača koji su se ustalili, koje je bilo nemoguće pobediti na grend slemu i važnim turnirima. Sada imamo velike prilike, sa Alkarasom, Cicipasom, Rudom, mnogi od njih su mojih godina“, poručio je argentinski teniser.

Želja mu je da pobedi najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića.

On je najabolji teniser, broj jedan i šampion poslednjeg grend slema. Impresivan je sa svim tim što je osvojio, neverovatno je da i dalje želi da igra. Mnogo ga poštujem. Dobro je za tenis da nastavlja da igra na tom nivou i time nas tera da i mi nastavimo tako. Ako želimo da ga pobedimo, moramo da radimo i da napredujemo“, zaključio je Serundolo.

Njega u osmini finala u četvrtak očekuje duel sa Haumeom Munarom iz Španije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare