15. Juna 2024.

Englezi šokirali odlukom pred meč sa Srbijom!

U svom odbrojavanju do prve utakmice Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj došli smo do broja jedan i dana kada su zakazani zvanični treninzi.

Oni se, kao što je poznato decenijama unazad, održavaju na stadionu na kom se i igra meč, baš kao i konferencija za medije.

Srbija će ove večeri na “AufŠalke” areni u Gelzenkirhenu imati obraćanje javnosti od 17.45 (selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić), a potom će od 18.30 osetiti travu stadiona na kom će u nedelju od 21.00 početi meč sa Englezima.

Međutim, Englezi su promenili plan i na “Veltins areni” (kako glasi pravi naziv koji zbog sponzora ne može da se koristi tokom EP) će samo imati konferenciju.

UEFA je novinare putem zvaničnih kanala obavestila da će od 19.45 za mikrofonom biti selektor Geret Sautgejt i kapiten Hari Kejn.

A da ni pre i posle toga selekcija “tri lava” neće trenirati u Gelzenkirhenu, već u svojoj bazi u Veimarer landu, koji je poprilično udaljen od Gelzenkirhena – čak 370 kilometara!

Dakle, Kejn, Belingem, Foden, Saka i drugovi neće osetiti teren pre same utakmice, što bi samo mogao da bude dobar znak po Srbiju.

Iako takva odluka predstavlja iznenađenje, sa druge strane, to su dovoljno veliki igrači da im uslovi bilo kog stadiona i adaptacija na isti neće predstavljati preveliki problem.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare