12. Aprila 2023.

Eli Golding o svom uzbudljivom povratku na plesni podij sa albumom Higher Than Heaven

Međutim, Ellie Goulding iskusna muzičarka u pop žanru, bila je uporna u tome da krene drugim putem na svom petom albumu Higher Than Heaven.

„Ponekad jednostavno nisam raspoložena da pjevam o sebi“, kaže ona. “Da budem iskrena, definitivno je postojao element eskapizma, ali sam takođe pokušavala da se malo odmaknem od vrlo lične, introspektivne strane mog poslednjeg albuma, Brightest Blue. Jednostavno nisam baš bila raspoložena da pišem balade.” Umjesto toga, ona je samo željela da pleše.

Madison Phipps, Vogue UK

Dakle, na albumu Higher Than Heaven, ona radi upravo to: 11 pjesama koje su pravi plesni hitovi, poput „Midnight Dreams“, “Cure for Love” ili “Better Man” pred kraj albuma, koja se čini kao najpotpuniji izraz samopouzdanja koje je Goulding objašnjavala da je razvila u proteklih nekoliko godina.

Što se tiče puštanja korijena, Goulding je doživjela niz velikih životnih promjena u proteklih nekoliko godina: udala se za trgovca umjetninama Caspara Joplinga na ceremoniji iz bajke u York Minsteru 2019., a par je dobio svoje prvo dijete, Arthura, dvije godine kasnije. Stoga, možda i nije iznenađujuće, trenuci suza na plesnom podiju na Higher Than Heaven uglavnom su proizašli iz priča koje su njeni prijatelji podijelili s njom, ili čak anegdota stranaca.

„Za mene se uvek radi o pripovedanju priča“, kaže ona. “Nedavno sam bila u avionu i srela sam nekoga u redu i samo smo ćaskali. Mislim da smo oboje nervozno popili nekoliko pića prije letenja, a on je samo pričao o svom životu. Zvuči bezobrazno, ali to su samo takvi mali trenuci. Ne idem aktivno tražeći dramatične priče od ljudi, ali čak i da sam sada u svojoj najsrećnijoj verziji i da mi se ništa loše nije dogodilo, još uvijek postoji mnogo stvari iz kojih bih mogla izvući inspiraciju.

Za Goulding, koja je bila otvorena o svojoj borbi s anksioznošću, mogućnost da se izgubi u muzici i da, ponovo uživa u njoj, bila je od najveće važnosti. Čak i nakon njenog vjenčanja i majčinstava, novi album nije bez nagoveštaja slomljenog srca. Ali zar stvari ne idu prilično dobro? “Moj život je tako daleko od savršenog, i stvari se stalno mijenjaju, a ja se uvijek nosim s tim promjenama”, kaže ona.

Iako je rođenje njenog sina bilo radosno, dovelo je i do turbulentnijeg perioda za njeno mentalno zdravlje. “Mislim da će anksioznost uvijek biti tu, i ne znam da li ću ikada moći to jednostavno prevladati. To je samo karta koja mi je dodijeljena. Voljela bih da se jednog dana probudim bez toga, ali čini mi se da bez obzira na to koliko terapije odradim i koliko tableta od lavande popijem, to nikuda ne ide.” Jedna od najvažnijih strategija suočavanja je fitnes: Goulding se bavi treninzima s utezima i strastveni je bokser, a takođe ide u duge dnevne šetnje u svom lokalnom parku kako bi razbistrila glavu, gdje uglavnom ostaje neprepoznata.

Madison Phipps, Vogue UK

Prošle sedmice muzičarka je osvojila svoj četvrti broj jedan (zajedno sa dugogodišnjim saradnikom Calvinom Harrisom) sa zaraznim hitom “Miracle”. Kada je pjesma prošlog mjeseca prvi put dospjela na Top 40, to joj je dalo najviše prisustva na top listama od bilo koje britanske solo izvođačice ikada, nadmašivši Dame Shirley Bassey.

Goulding je vidno uzbuđena što se vraća na scenu i ponovo se povezuje sa svojom zajednicom nakon mnogo mjeseci pauze. Uzbuđenju, naravno, pomaže to što ima čitav niz novih pop melodija za početak zabave.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare