18. Maja 2023.

Električni Renault 5 dobija izdanje Roland-Garros?

Za razliku od Peugeota u prošlosti, Renault ne koristi naziv čuvenog turnira da oživi svoj asortiman u vidu posebne serije. Barem ne još… Proizvođač najavljuje da će budući R5 inaugurisati specijalno izdanje Roland-Garros od 2024. godine. Da se podsetimo, prototip R5 je uzet za osnov (95% veran serijskoj verziji) čija je žuta boja zamenjena metalik satensko belom nijansom, koja podseća na boju iz izložbenog automobila Alpine A290. Prema proizvođaču, gradski automobil iz Djepa će podeliti svoju kartu boja sa svojim rođakom, osim Bleu Alpine.

Pored nove boje, prototip R5, koji će biti predstavljen 28. maja u blizini terena, opremljen je raznim prepoznatljivim elementima. Sadrži amblematske simbole turnira kao što su višestruki krstovi svetog Andreja na bočnim rešetkama, ili čak logo Roland-Garrosa sa pozadinskim osvetljenjem. koji zamenjuje broj 5.

Unutrašnjost krakova naplataka ima eloksiranu plavu nijansu dok su konture prozora gradskog automobila ukrašene satenskim hromom. Prema nekim informacijama, gradski automobil bi trebalo da uđe u proizvodnju krajem leta naredne godine i da bude predstavljen oko marta. Stoga bi ovaj R5 Roland-Garros mogao da posluži kao lansirna serija u maju 2024. pre otvaranja porudžbina za čitav asortiman. Takođe može se zamisliti da će biti dostupan u najsnažnijoj verziji, a to su motor od 150 KS i baterija od 52 kWh.

Renault ne štedi na sredstvima za ovo 122. izdanje turnira Rolan Garos. Na štandu brenda sa znakom dijamanta prisutan je i koncept 4Ever Trophy, koji nagoveštava buduću seriju 4L (2025). Ovaj izložbeni automobil ima novu livreju Bleu Ile-de-France, koja se prvi put pojavila na R4 1962. godine. Žuti elementi napušteni konceptom R5 nalaze se na prototipu R4, posebno na nivou traka krovnog nosača, štitnika, opruga amortizera ili čak amblema točkova.

Druga očekivana novina je predstavljanje novog Renaulta Espace. Dvadeset primeraka porodičnog SUV-a biće deo flote od 185 vozila koja će, između ostalih, sadržati 90 Meganea E-Tech, 30 Australa sa 200 KS. Za proslavu 30. godišnjice Twinga, tri naknadno opremljene verzije će moći da prevoze navijače do terena za turnir.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare