19. Jula 2023.

Ekipe na terenu, uklanjaju oštećena stabla

Nadležne službe su na terenu od ranih jutarnjih časova i uklanjaju stabla oštećena usljed jakog olujnog neveremena, koje je sinoć kasno pogodilo Banju Luku.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, ekipe intervenišu na lokacijama u Parku „Mladen Stojanović“, Ulici Sime Šolaje, na dječijem igralištu u Novoj varoši, kod Medicinske elektronike i dr.

Uporedo sa ovim aktivnostima, ekipe su dodatno angažovane na čišćenju grada s obzirom na to da je jak vjetar raznio otpad.

Naime, sinoć, odmah nakon nevremena na teren su izašli pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Banja Luka, koji su uklanjali oštećena i porušena stabla, prioritetno ona koja su pala na saobraćajnice kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao.

Upozorenje za danas, 19. jul
Iz Republičkog hidrometeorološkog zavod Republike Srpske za danas, 19. jul – u poslijepodnevnim časovima i uveče, najavljene su lokalne nepogode. Kako su naveli, tokom dana pretežno sunčano i vruće. Uveče i tokom noći jače naoblačenje sa sjeverozapada, koje će donijeti kišu i povremene pljuskove sa grmljavinom, a u široj regiji grada su moguće i lokalne nepogode. Maksimalna temperatura vazduha oko 37°S.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare