13. Juna 2023.

Edi Rama odbrusio: Prvo, komunisti ste. Drugo, nije to samo vaše

Rama je dodao da je nacrt izradio za dobro regiona, a protivnicima njegovog predloga o Zajednici srpskih opština uputio je oštru poruku.

“Drago mi je da je napor da se da konkretan doprinos dijalogu i predlog za ZSO naišao na dobar prijem kod naših saveznika, a onima koji su se tome usprotivili ne znajući ni sadržaj, kako u Prištini tako i Beogradu, kažem dve stvari. Prvo, oni koji ovako govore i dalje žive u komunizmu, kada se politika vodila o tome ko je nešto rekao, a ne šta je rekao”, rekao je Rama, a prenosi “Kosovo onlajn” pozivajući se na albanski portal “Reporteri”.

Drugo, kako je istakao Rama, oni su zaista ti koji sami odlučuju, ali ovaj region nije samo njihov, već i naš.

“Dakle, ako im još padne na pamet da se igraju rata, četvrt veka posle rata, naši saveznici su na izmaku strpljenja, jer traže mir”, rekao je Rama.

Što se tiče odnosa sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, Rama je rekao da oni imaju iste ciljeve, ali da idu različitim putevima.

“Moj cilj i cilj premijera Kosova su isti, ali mi ne vidimo na isti način postizanje tog cilja, posebno u poslednje vreme. Za mene je kurs sudara sa našim saveznicima samo hir sa nesagledivim posledicama”, izjavio je Rama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare