24. Augusta 2023.

Džordan: Medžik je bolji od Karija

Majkl Džordan, po mnogima najveći košarkaš svih vremena, uključio se u raspravu ko je najbolji plejemejker u istoriji.

Sve je počelo tako što se Stef Kari u podkastu Gilberta Arenasa složio sa bivšim košarkašem da ta titula pripada njemu. Poznati ESPN-ov voditelj i novinar Stiven Smit u svojoj se emisiji First Take složio sa Karijem dajući argumente zašto je superstar Golden Stejta veći od Medžika Džonsona.

Džordan je video emisiju i Smitu u šest ujutro poslao poruku od 146 reči u kojima mu je obrazložio zašto nije u pravu, te insistirao na tome da celu poruku pročita u svojoj emisiji, što je Smit i učinio.

„Dobro jutro, gospodine. Iako će se uvek raspravljati o najvećem u bilo čemu, moje mišljenje o najvećem plejmejkeru svih vremena razlikuje se od vašeg. Medžik Džonson je ubedljivo najbolji plej svih vremena. Stef Kari vrlo je blizu, ali ne ispred njega. Treba definisati pojam pleja da se uđe u ozbiljnu raspravu.

Kari je daleko najbolji šuter svih vremena. Da, svojim kretanjem stvorio je mnoge šuteve za svoje saigrače. U karijeri trojke gađa 43%. Ali Medžik Džonson je izmislio tripl dabl. Nije ga zaista izmislio, ali učinio ga je primetnim u smislu učinka na utakmicu. To je statistika za one koji razigravaju, ako ćemo pravo.

Medžik je bio najbolji. Možemo da nastavimo, ali ne želim da vam uzmem previše vremena. Znam da razumete poentu. Usput, Medžik ima pet NBA titula.“

Kari je do sada osvojio četiri titule prvaka, dva puta je bio najbolji strelac lige, jednom MVP finala, a dvaput MVP sezone – 2016. jednoglasno kao prvi u istoriji.

Medžik je u pet prstenova ugradio i tri titule MVP-a finala, tri MVP-a sezone, četiri puta je bio najbolji asistent, a dva puta najbolji kradljivac lopti u ligi.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare