25. Septembra 2023.

Dželjalj Svečlja: Srbija da preda šestoricu napadača koji se liječe u Novom Pazaru

Dželjalj Svečlja tvrdi da “pronađeno oružje dokazuje svrhu ove terorističke grupe koju predvodi Aleksandar Vučić”.

Policija takozvanog Kosova predstavila je u kampu “Enver Zimeri” naoružanje koje je navodno zaplenjeno u jučerašnjoj akciji na severu KiM.

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da je “plan za eskalaciju situacije na KiM, po nalogu Aleksandra Vučića, propao”.

“U razmeni vatre sa oružanim grupama poginulo je najmanje troje. Svi oni bili su u uniformama i vojnoj opremi, dok su još dvojica, takođe u uniformama, uhapšena, kao i još četvorica koja su im pružala pomoć”, kaže Svečlja, prenosi RTK.

Prema njegovim rečima, “pronađeno oružje dokazuje svrhu ove terorističke grupe koju predvodi Vučić”.

“U novopazarskoj bolnici nalazi se šest ljudi iz terorističke grupe koji su pobegli”, kaže Svečlja i poziva Srbiju da ih preda kosovskim vlastima.

“Tražimo od Srbije da ih odmah preda kosovskim vlastima kako bi se suočili sa pravdom za svoja teroristička dela. Takođe, tražimo od Srbije da preda svakog člana ove grupe koji je uspeo da pobegne”, dodaje Svečlja.

RTK prenosi da je Kosovska policija zaplenila jedan teški oklopni automobil, 24 automobila i dva motocikla. Policija tvrdi da je u akciji pronađeno i 50 komada eksploziva, dinamit, 23 električna detonatora, blizu 20 prigušivača za AK47 (“kalašnjikov”) i više od 230 šaržera za AK47.

Pored naoružanja, pronašli su i pijuke, lopate, lopatice i ručne testere. Prijavljuju pronalazak i četiri sigurnosne kamere, tri drona, šest mitraljeza, 29 napunjenih patrona, 21 pancir, dva radio aparata i više od 100 vojnih uniformi.

Među zaplenjenim automobilima nalaze se i vozila sa logom Kfora, kojima su napadači pokušali da se zakamufliraju, tvrde iz Kosovske policije.

Svečlja i generalni direktor Kosovske policije Gazmend Hodža izneli su tvrdnje da je jedan od osumnjičenih potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare