15. Februara 2023.

Džajić kandidat i favorit za mjesto predsjednika FSS

Džajić ima podršku FS Zapadne Srbije koja ga je i predložila na pomenutu funkciju, a zvanično će kandidaturu podneti posle praznika.

Ujedno je i favorit da se nađe na tom mestu, s obzirom na to da ima skoro apsolutnu podršku.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim.

Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu u crveno-belom dresu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva.

Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča. Kao igrača lično su ga hvalili Euzebio i Pele, dve fudbalske ikone.

Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i “tvorac šampionskog tima iz Barija”, kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba. Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

Nedavno je i Crvena zvezda odlučila da povuče iz upotrebe dres sa brojem 11 upravo u Džajinu čast.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare