26. Jula 2023.

Dvije osobe se utopile kod Tivta i Petrovca, akcije spasavanja i kod Ulcinja

Tridesetjednogodišnji muškarac je poginuo, a tri osobe su povređene u incidentu koji se oko 18 časova desio u zalivu Trašte, na stenama između uvale Pržna (Plavi horizont) i Marina naselja turističkog rizorta Luštica bej u Krtolima kod Tivta.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac se utopio u talasima koje je podigao jaki jugo, a troje ljudi je povređeno – najverovatnije kada su ih talasi bacili na stene na obali, prenose Vijesti.

Pomoć povređenima je pružila ekipa Službe za vanredne situacije iz kompleksa Luštica bej koja je uprkos, veoma teškim uslovima na moru, uspela da izvadi i telo utopljenika.

Pomoć povređenima sa kopnene strane ukazale su ekipe Službe zaštite Opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića, a medicinski ih je zbrinuo tim Hitne pomoći iz Tivta.

O incidentu je obaveštena i Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) koja je koordinisala naporima spasilačkih službi.

Pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić rekao je za RTCG i da je još jedno telo izvučeno iz mora kod plaže Perazića do.

“U 19.15 sati dobili smo informaciju da beživotno tijelo pluta kod plaže Perazića do kod Petrovca”, kazao je Lukšić.

Lukšić je kazao i da je Uprava pomorske sigurnosti tokom dana imala više akcija spasavanja u Ulcinju.

“Bilo je sedam ili osam spasavanja skuterom i četiri plovila su izvučena”, naveo je Lukšić.

UPSUL je danas imala pet akcija spasavanja kupača na Velikoj plaži u Ulcinju, a čiji su životi bili ugroženi zbog neopreznosti i nepoštovanja crvenih zastava koje su na plažama bile istaknute za kupače zbog opasnosti izazvane velikim talasima i jakom jugu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare