28. Februara 2023.

Dvije osobe optužene zbog pronevjere u Rukometnom klubu “Veterani”

Uoptužnici se navodi da je E.M, kao predsjednik Skupštine ovog kluba, od 2009. do 23. januara 2018. godine, protivpravno prisvojio 763.985 KM sa žiro-računa kluba tako što je, pored svog potpisa, potpisivao i osobe D.G. i M.T, koje su bili ovlaštene za raspolaganje novcem.

On je ovjeravao pečatom kluba naloge za isplatu, podizao novac sa računa i nije evidentirao, niti opravdao svrhe u koje je novac potrošen, već ga je zadržao.

Za D.G, kao jednog od ovlaštenih za raspolaganje novcem s klupskog računa, navodi se da je od 2010. do 2016. godine, protivpravno prisvojio 80.470 KM, tako što je, pored svog potpisa, potpisivao i E.M. i M.T, koji su isto bili ovlašteni za raspolaganje novcem, a nije evidentirao, niti opravdao svrhe u koje je novac potrošen, već ga je zadržao.

Krivičnim zakonom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od dvije do 10 godina za onoga ko protivpravno prisvoji novac koji mu je povjeren na radu, a krivičnim djelom je pribavio imovinsku korist u iznosu koji prelazi 50.000 KM.

Srpskainfo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare