Posna kikiriki salata sa pečurkama je idealna za predjelo, vrlo bogata sastojcima i pogodna za slavsku trpezu.
Sastojci:
– 400 g kukuruza šećerca
– 300 g slanog pečenog kikirikija
– 240 g pirinča
– 320 g šampinjona iz tegle
– 480 g posnog majoneza
– sveža crvena paprika babura
– kašičice soli
– prstohvat bibera
Priprema:
Kako biste napravili ovu salatu prvo skuvajte kukuruz. Nakon toga odvojeno skuvajte i pirinač.
Procedite ih nakon kuvanja. Kikiriki iseckajte i ostavite na stranu.
Takođe sitno iseckajte crvenu papriku, kao i šampinjone.
Sve sastojke pomešajte i dodajte im posni majonez, kao i začine po želji.
Prebacite u činiju za serviranje, dekorišite po želji i stavite u frižider do serviranja.

Takođe, imamo još jedno posno predjelo za vas. Ukoliko želite da proširite svoju prazničnu trpezu posnim jelima, predlažemo da pripremite paradajz punjen tunjevinom.
U nastavku pogledajte kako se sprema:
Sastojci:
– 640 g tunjevine iz konzerve
– 230 g biljnog margarina
– 200 g prženog susama
– 1,5 glavica crnog luka
– so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu
– peršun, za dekoraciju
– 8–9 komada paradajza ili po potrebi

Priprema:
Kako biste napravili ovaj paradajz, prvo malo propržite susam u tiganju.
Luk sitno iseckajte, a tunjevinu ocedite iz konzervi i umutite mikserom.
Mikserom odvojeno umutite i margarin, pa ga dodajte tunjevini, zajedno sa lukom, susamom i začinima.
Paradajz dobro operite pa odsecite kapice, a unutrašnjost izvadite.
Napunite svaki paradajz do vrha filom i odozgo ukrasite peršunom, pa stavite kapice.
B92.