1. Juna 2023.

Dva nova Mac uređaja na vidiku, jedan sa M2 Ultra čipsetom

Apple bi navodno trebalo da ponudi kupcima novi Mac hardver sa sopstvenim SoC čipovima M2 Ultra i M2 Max, a novinar Mark Gurman kaže da dva nova Mac uređaja u opticaju nose interne oznake Mac 14,13 i Mac 14,14.

Ove informacije podižu očekivanja od ovogodišnje Apple WWDC konferencije, s obzirom na to da se dosad samo znalo kako će na konferenciji biti predstavljen MacBook Air laptop sa većim ekranom od 15 inča u dijagonali. 

Ranije je objavljeno da će Apple zameniti procesore u M2 MacBookAir, M2 MacBookPro kao i Mac Studio desktop od 5. juna, što je ujedno i datum početka Apple konferencije.

Apple M2 Ultra u centru pažnje

Testiranje M2 Ultra čipseta znači da će on naslediti M1 Ultra model i postati najmoćniji Apple čipset. Prelaskom na M2 Ultra, očekuje se da će to značiti više CPU i GPU jezgara od M1 verzije, pri čemu je procesor verovatno dobijen spajanjem dva M2 Max čipseta.

M2-Ultra-Mac

Inače, M1 Ultra čipset podrazumeva konfiguraciju od 20 CPU jezgara, 64 GPU jezgara kao i 32-jezgarni Neural Engine koji se koristi za bolje performanse veštačke inteligencije. Prelaskom na M2 Ultra, broj jezgara bi trebalo da se poveća, što bi automatski značilo sposobniji i brži procesor. 

Apple je ranije već najavio da se njegov M2 Max čipset moći poručiti sa najnovijim MacBook Pro modelima prenosnih računara koji imaju 12-jezgarni CPU i 38-jezgarni GPU. 

Osim ovih novina, u pogledu hardvera se očekuje i predstavljanje novih Apple VR/AR naočara koje navodno imaju Reality Pro naziv. Sve zvanične informacije biće objavljene na WWDC konferenciji koja će trajati od 5. do 9. juna.

Benchmark.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare