9. Augusta 2023.

Dva drona poslata na Moskvu

Ruska protivvazdušna odbrana srušila je dva borbena drona koja su išla prema Moskvi, rekao je rano jutros gradonačelnik glavnog grada Rusije.

“Potvrđen je pokušaj dva borbena drono da se probiju u grad. Oba je srušila protivvazdušna odbrana. Jedan u blizini Domodjedova, drugi blizu auto-puta prema Minsku, na zapadu Moskve”, napisao je Sergej Sobjanjin na Telegramu, ne navodeći ko je odgovoran za pokušaj napada.

Oglasilo se i rusko Ministarstvo odbrane, koje navodi da je “tokom noći osujećen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad dronovima iznad teritorije Moskovske oblasti”, prenosi Tass. Ministarstvo je saopštilo da taj “pokušaj terorističkog napada” nije doveo do žrtava i materijalne štete.

Hrvatski portal Inde.hr podseća da su ukrajinski napadi bespilotnim letelicama postali učestali zadnjih sedmica, a neretko se gađa Moskva.

Rusija je u ponedeljak rekla da je srušila ukrajinski dron u Kaluškoj oblasti, ni 200 km jugozapadno od Moskve, pošto ih je u četvrtak uništila sedam na istom području. U nedelju je Sobjanjin objavio da je ruska PVO srušila dron koji je bio usmeren prema Moskvi.

Vlasti kažu da je Moskva prošle sedmice bila na meti više napada dronovima, a u jednom je oštećena zgrada u glavnoj poslovnoj četvrti koja je gađana dva puta u razmaku od nekoliko dana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare