19. Jula 2023.

Ducati zabilježio rekordnu prodaju u prvoj polovini godine

Ducati je ostvario veliki uspjeh u prvoj polovini ove godine, nadmašivši sve prethodne rekorde svojim izuzetnim prodajnim rezultatima.

Frančesko Milisija, potpredsednik sektora globalne prodaje i postprodaje, izrazio je zadovoljstvo zbog izvanrednog učinka.

“Ova prva polovina godine je obeležila Ducatijev najbolji prodajni rezultat, s 34.976 motocikala koji su uspešno stigli do naših strastvenih klijenata. Ovo dostignuće pokazuje kontinuiranu zahvalnost za našu široku paletu proizvoda.”

“Iako smo se prošle godine suočili sa zastojem u snabdevanju, intenzivna konkurencija u post-kovid eri, zajedno sa poboljšanom dostupnošću proizvoda, motivisali su nas da dodatno povećamo zadovoljstvo kupaca. Inspirisani smo poverenjem koje nam dukatisti ukazuju”, rekao je on.

Analizirajući tržišne performanse, Italija se pokazala kao vodeće tržište za Ducati, sa 6.639 isporučenih motocikala tokom prve polovine 2023. godine, što predstavlja rast od 10 odsto u poređenju sa istim periodom 2022.

SAD su zauzele drugo mesto, beležeći povećanje prodaje od 11 odsto sa 4.505 isporučenih bicikala. Nemačka je obezbedila treću poziciju, ostvarivši impresivnih 13 odsto rasta sa 4.217 isporučenih motocikala.

Među Ducatijevim širokim asortimanom, Multistrada V4 se pojavio kao najprodavaniji model, sa neverovatnih 6.382 jedinica isporučenih širom sveta od januara do juna 2023. Iza je Monster, Ducatijev kultni nejked sportski motocikl, zauzeo je drugo mesto sa 4.299 motocikala.

Scrambler Ducati 800 linija je obezbedila treće mesto, sa 3.581 motociklom.

Uzbudljive vesti očekuju entuzijaste motocikala, pošto je Ducati već predstavio pet novih kombinacije boja za svoje motocikle u pripremi za 2024. SuperSport 950 S nudi novu grafiku, s upečatljivom kombinacijom bele, sive i crvene, dodatno poboljšavajući sportsku eleganciju motocikla .

Monster je dobio elegantnu nadogradnju sa dodatkom nove Iceberg White bele. Ljubitelji ulične umetnosti će ceniti novi Graffiti Livery Evo na Hypermotard 950 RVE, koji ovom zabavnom dvotočkašu daje još moderniju estetiku.

Panigale V2 je sada dostupan u zadivljujućoj Black on Black grafici, kombinujući smelost sa performansama. Konačno, Multistrada V2 S ima uzbudljivu crno-sivu kombinaciju boja, dodajući sportski stav svakodnevnoj vožnji.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare