29. Maja 2024.

Ducati predstavio dva nova koncepta

Svaki koncept ima svoje, pri čemu prvi – CR24I – za inspiraciju ima kafe rejser, a drugi – RR24I – više izgleda kao model namenjen za offroud stazu.

Izgled CR-a upotpunjuje 17-inčna prednja felna, opremljena drumskim gumama i sportski upravljač. Njegov oklop podseća na ikone istorije Dukatija kao što su Pantah i ​​750 SS. Kako navodi kompanija, boje CR-a su “povezane sa ikonografijom britanskih rokera iz šezedesetih godina prošlog veka”.

U poređenju sa idiličnim oblinama CR-a, grubi ton RR-a “se odnosi na estetske kanone filmskih i televizijskih postapokaliptičkih saga”. Tako to opisuje Ducati. Njegov dizajn je zamišljen da bude minimalistički, ali postoje i elementi koji naglašavaju minimalizam. Tehnički i funkcionalni delovi motocikla su ostavljeni izloženi, dok su aluminijumske komponente istaknute.Dalje, poklopci rezervoara se uklanjaju i zamenjuju okvirom za pričvršćivanje torbe za rezervoar, a isto važi i za zadnji deo motocikla gde se sedište stuba može ukloniti kako bi se dodao nosač za prtljag. Bočni kofer je sa leve strane, dok je desna strana okružena Termignoni prigušivačem. Nosi gume Pirelli Scorpion Rally na 18-inčnoj prednjoj i 17-inčnoj zadnjoj felni.

Oba koncepta su mehanički nepromenjena u odnosu na Scrambler Next Generation modele koji su lansirani 2022. godine, što znači V-tvin zapremine 803 kubika, koji proizvodi 73 KS i 65 Nm maksimalnog obrtnog momenta, sa KYB vešanjem napred i pozadi i cevastim čeličnim okvirom.

Njihovo otkrivanje dolazi samo nedelju dana nakon što je Ducati u Imoli predstavio svoje Monster Senna specijalno izdanje, posvećeno trostrukom svetskom šampionu F1 koji je poginuo na italijanskoj stazi 1994.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare