7. Augusta 2023.

Državljanin SAD uhapšen na aerodromu u Sarajevu zbog ratnog zločina

Pripadnici Granične policije uhapsili su na aerodromu u Sarajevu N.Š. (62), državljanina SAD, za kojim je Interpol Sarajevo raspisao potragu zbog ratnog zločina.

N.Š, koji je u Sarajevo stigao letom iz Istanbula, uhapšen je u srijedu, i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

U nedjelju je uhapšen državljanina BiH R.Š. (38) na graničnom prelazu Orašje jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. On je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

“Na graničnom prelazu Gradiška, u subotu, uhapšena su dvojica državljana BiH, D.B. (28) kojeg potražuje Opštinski sud u Sanskom Mostu radi izdržava kazne zatvora i D.M. (59) kojeg potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave”, saopšteno je iz Granične policije.

Granična policija je istog dana na graničnom prelazu Brod uhapsila i državljanina BiH S.R.(33), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Zenica raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela teška krađa.

Na međunarodnom aerodromu u Banjaluci, u petak, na letu iz Dortmunda uhapšen je D.D. (30), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banjaluka za njim raspisala potragu zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Na graničnom prelazu Brod, u četvrtak uhapšen je i S.P. (28), jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Na graničnom prelazu Orašje, 1. avgusta, uhapšen je i državljanin BiH S.B. (34) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave. Istog dana, Pripadnici Jedinice Granične policije Gorica uhapsili su i državljanina BiH N.M. (46), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela krijumčarenje osoba.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare