14. Februara 2023.

Drama u Moldaviji, grupi navijača Partizana zabranili ulazak u zemlju jer su Srbi!

Utakmica je na programu u četvrtak od 21 čas na stadionu u Kišinjevu, jer su organizatori rešili da iz Tiraspolja prebace meč u drugi grad zbog blizine granice sa Ukrajinom.

Ipak, niko od navijača nije očekivao da će po sletanju u Kišinjev imati ogromne probleme.

Prosto je neverovatno zvučalo objašnjene policajaca koji su ih prvo odvojili sa strane, a potom im rekli da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije i zato što su Srbi!

“Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan“, izjavila je navijačica koja se predstavila kao Mirjana.

Situacija još nije razrešena, čekanje i razgovori trajali su četiri sata, a na kraju je reagovao i Partizan, kao i domaćin, FK Šerif koji se trudi da pokuša da im obezbedi garancije za ulazak u zemlju.

Poslednja vest je da će oni morati da sačekaju na konačnu odluku do jutarnjih časova.

Za sada, Moldavija odbija da plati troškove deportacije, a navijači da potpišu bilo kakav dokument jer nisu prekršili nijedan zakon.

Očekuju pomoć i reakciju države Srbije i ministarstva spoljnih poslova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare