3. Septembra 2023.

Drama u Kaknju: Župniku prijetio nožem, ukrao mu zlato i novac

Policiji u Kaknju sinoć je prijavljeno da je opljačkan Žarko V., župnik Crkve svetog Petra i Pavla, te da mu je zasad nepoznati napadač prijetio nožem i ukrao mu novac i zlatni nakit.

“U 21.05 Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je razbojništvo na štetu župnika Crkve svetog Petra i Pavla u Ulici Mehmeda Skopljaka kojom prilikom je od strane jednog lica uz prijetnju nožem otuđen određen iznos novca i zlatni nakit”, rekao je za “Nezavisne novine” Elvedin Fišek, portparol MUP Zeničko-dobojskog kantona .

Prema njegovim riječima, uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona.

“U toku su intenzivne aktivnosti na pronalasku počinioca ovog krivičnog djela”, naveo je Fišek.

“Oko 20:00 sati u subotu, 2. rujna maskirani napadač uz prijetnju nožem upao je u župni ured župe Sv. Petra i Pavla u Kaknju te je župniku vlč. Žarku Vujici svezao ruke nakon čega je opljačkao novac koji je našao kod njega. Prema kazivanju vlč. Vujice kada je krenuo zatvoriti kapiju dvorišta na vratima župnog ureda presreo ga je maskirani muškarac koji mu je zapovjedio da legne na pod, a zatim mu svezao ruke, ali ga nije tukao. Otuđio je novac koji je našao kod njega i u župnom uredu. Kada je izvršio svoje nedjelo ponovno mu je nožem zaprijetio da ne javlja policiji te da ne ustaje s poda sat vremena jer će ga u protivnom netko ubiti. Župnik Vujica je 15 minuta nakon što je napadač i pljačkaš otišao uspio dozvati prvog susjeda koji mu je odmah došao u pomoć te je pozvao policiju koja je na mjestu pljačke bila u roku od tri minute”, navode iz Vrhbosanske nadbiskupije, prenosi N1.

Foto: Facebook/Printscreen

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare