21. Septembra 2023.

Drama na hrvatskoj granici: Pucano na policiju?

Hrvatski specijalci koji dežuraju na granici sa BiH u Karlovačkoj županiji prijavili su vlastima da je na njih pucano.

Naime, na njih je vatru otvorila grupa migranata koji su juče popodne prebačeni u Bosnu i Hercegovinu.

Prva dojava PU Karlovačka stigla je oko 15.40 časova, a u njoj su pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratilii grupu migranata u pograničnom mestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici sa BiH, a u neposrednoj blizini Bogovolje.

Istovremeno, to je početna tačka migrantske rute kroz Hrvatsku, a sa druge strane granice se nalaze grad Šturlić i Hadžin Potok između Velike Kladuše i Bihaća, koji se migrantima čini kao najbolja lokacija za ilegalan ulazak u Republiku Hrvatsku.

Da li su ih upucali migranti, možda švercer ili neko drugi, za sada nije poznato, ali bi to trebalo da uskoro bude saopšteno, pošto policija dve zemlje istražuje slučaj.

Osječki specijalci navode da je pucanj usledio nakon što je grupa migranata krenula ka Bosni i Hercegovini sa same granice dve zemlje. Oni sami nisu videli taj čin, ali su čuli pucanj iz vatrenog oružja.

Oko 15 minuta kasnije hrvatska policija prijavila je incident načelniku smene Granične patrole Velika Kladuša i tom prilikom je dogovoreno da bosanska policija uputi raspoložive patrole u ​​Hadžin Potok i okolinu. Za sada nisu poznati rezultati njihove patrole.

Međutim, nakon ovog događaja, istog popodneva, splitski specijalci, koji takođe dežuraju na tom području, javili su da su čuli još dva pucnja na bosanskoj strani granice, ali za razliku od svojih kolega iz Osijeka, kažu da nema naznaka da csu pucnji bili usmereni ka njima.

Podsetimo, i pored povećanog priliva migranata od početka godine i nekoliko desetina hiljada ljudi koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku, do sada nije zabeležen nijedan prekršaj ili krivično delo za koje bi bili osumnjičeni.

Bilo je svađa i sukoba između samih migrantskih grupa, ali nije zabeleženo da su bili agresivni prema lokalnom stanovništvu ili policiji, a posebno ne da su koristili vatreno oružje. Više će biti poznato nakon intenzivne policijske istrage koja je u toku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare