8. Septembra 2023.

Dosije Iks u Pentagonu: Čega sve ima na novoj veb stranici odseka za NLO

Na novoj veb stranici Kancelarije za rešavanje anomalija u svim domenima javnost će moći da čita izveštaje sa kojih je skinuta naznaka tajnosti, ali će vladini i vojni zvaničnici putem nje moći da podnose izveštaje o takvim fenomenima. Ista opcija će u budućnosti biti omogućena i civilima.

Američko Ministarstvo odbrane pokrenulo je veb stranicu na kojoj pripadnici službi mogu da objavljuju svoje susrete sa NLO-ima, a javnost može da vidi dokumente o takvim slučajevima sa kojih je skinuta oznaka tajnosti.

Sajt je pokrenut oko mesec dana nakon što je uzbunjivač Dejvid Gruš u svom svedočenju pred Kongresom ustvrdio da američka vojska zna više o navodnom vanzemaljskom životu nego što iznosi u javnost.

Pentagon je u saopštenju objavljenom prošle nedelje nazvao novi sajt svoje Kancelarije za rešavanje anomalija u svim domenima (AARO) sveobuhvatnim izvorom na kojem će se nalaziti saopštenja za javnost, transkripti saslušanja, fotografije, video zapisi i dokumenti o NLO sa kojih je skinuta oznaka tajnosti.

Kancelarija za rešavanje anomalija u svim domenima formirana je u julu prošle godine, nakon što je Pentagon priznao da je autentična serija video-snimaka koje je zabeležilo vojno osoblje a na kojima se vide neobjašnjivi fenomeni, uključujući i onaj koji prikazuje misteriozne “objekte u obliku piramide” koji uznemiravaju brod američke mornarice pri kalifornijskoj obali iz 2019. godine.

AARO naziva NLO “neidentifikovanim anomalnim fenomenima” (UAP) i proučava izveštaje o susretu sa istima na kopnu, moru i u vazduhu.

Kancelarija je bila zakonom obavezana da pokrene novu veb stranicu koja takođe omogućava aktuelnim i bivšim vojnim i vladinim zvaničnicima da putem nje podnose sopstvene izveštaje o UAP. 

Na ovoj veb stranici će u budućnosti isto moći da rade i civilna lica, a tačan datum stupanja ove funkcije na snagu će biti naknadno objavljen, istakao je Pentagon.

Iz AARO-a je prethodno saopšteno da je ova služba Pentagona sakupila skoro 400 izveštaja o UAP do prošlog decembra. Međutim, zamenik Ministra odbrane SAD za obaveštajne podatke Ronald Multri rekao je za novinare da stručnjaci AARO-a do sada “nisu videli ništa što bi navelo na ubeđenje da su objekti koje smo videli vanzemaljskog porekla.

Uzbunjivač Dejvid Gruš, je pak, tokom svog svedočenja pred Kongresom ovog leta ustvrdio suprotno. 

On je u junu izjavio da je tajna vojna jedinica navodno decenijama sakupljala ostatke “vozila koja nije stvorio čovek” i da poseduje ostatke “mrtvih pilota” navodnih vanzemaljskih vozila.

Gruš je tvrdio da Pentagon navodno troši dolare američkih poreskih obveznika za finansiranje obrnutog inženjeringa vanzemaljskih letelica. Ovaj program se, kako je rekao, navodno odvijao bez znanja AARO-a ili Kongresa.

AARO je negirao Grušove tvrdnje, a direktor ove službe dr Šon Kirkpatrik nazvao je svedočenje “uvredljivim“.

Dva bivša mornarička pilota svedočila su zajedno sa Grušom, pri čemu je jedan tvrdio da je video UAP-ove koji pokazuju znake “tehnologije… daleko superiornije od svega što smo mi ikada imali”, a drugi je ustvrdio da su visoki vojni zvaničnici pokušali da odgovore njega i njegove kolege od prijavljivanja takva viđenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare