Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, redefiniše koncept ugostiteljstva i dijeli s nama tajne toplog, promišljenog i neopterećenog domaćinstva u svojoj novoj Netflix seriji With Love, Meghan.
Umjesto da sate provodi pripremajući jela unaprijed, ona radije stvara uspomene s prijateljima kroz zajedničko kuhanje i kreativne male gestove koji čine trenutke posebnima. Njen pristup kuhanju nije usmjeren na besprijekornu estetiku, već na autentičnu radost druženja.
Ako i ti želiš unijeti malo Meghanine filozofije kuhanja u svoj dom, donosimo ti dva inspirativna recepta iz njene serije – savršene za opuštene, ali nezaboravne trenutke sa voljenima.

Ladybug Crostini: Kreativni zalogaji koji osvajaju izgledom i okusom
Ovaj simpatični predjelo inspirisano je proljetnim vrtovima i savršeno je za druženja uz vino ili lagane razgovore u bašti.
Sastojci:
- Cherry paradajz
- Crne masline
- Svježa mozzarella
- Hrskavi baget krostini
- Svježi bosiljak
- Redukovani balzamični sirće

Priprema:
Cherry paradajz prereži na pola po dužini da dobiješ tijelo bubamare. Crne masline prereži na pola, a zatim poprijeko, da oblikuješ glavu bubamare.
Mozzarellu nareži na kolutiće i stavi ih na krostini. Na mozzarellu stavi list svježeg bosiljka, a zatim polovinu cherry paradajza (rezanom stranom okrenutom prema dole).
Umakom od balzamičnog sirćeta i čačkalicom nacrtaj tačkice na bubamari. Posluži na drvenom pladnju i uživaj!
Torta s medom, limunom i malinama: Kraljevski desert za posebne trenutke
Ova raskošna, ali izuzetno jednostavna torta donosi savršenu kombinaciju svježe citrusne arome, slatkoće meda i osvježavajućeg okusa malina.
Sastojci za kore:
- 1,5 šolja šećera
- 3 šolje višenamjenskog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 4 jaja
- 1,5 šolja mlijeka
- Naribana korica 2 limuna
- 3/4 šolje maslinovog ulja
- 3 kašike meda
Sastojci za sirup:
- 1/2 šolje meda
- 1/4 šolje limunovog soka
- 1/4 šolje vode
- Korica 1 limuna
Sastojci za puter kremu:
- 3 šolje putera (omekšalog)
- 5 šolja šećera u prahu
- Prstohvat soli
Za dekoraciju:
- 1-2 šolje marmelade od malina
- Svježe maline
- Listići limunove verbene ili bosiljka

Priprema:
Pećnicu zagrij na 180°C. U nauljene kalupe za tortu stavi papir za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješaj šećer, brašno, prašak za pecivo i so.
U drugoj zdjeli pomiješaj jaja, mlijeko, ulje i koricu limuna, a zatim dodaj med. Spoji suhe i mokre sastojke i lagano promiješaj.
Rasporedi tijesto u tri pripremljena kalupa i peci 25-30 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
Za sirup: prokuhaj med, limunov sok, vodu i koricu limuna, pa ostavi da se ohladi. Kad se kore ohlade, premaži ih sirupom.
Pripremi puter kremu miksanjem putera, šećera u prahu i prstohvata soli dok ne postane pjenasta.
Slaganje: na prvu koru stavi puter kremu, a u sredini rasporedi marmeladu od malina. Ponavljaj postupak sa ostalim korama. Na vrh torte dodaj preostalu kremu, svježe maline i listiće verbene ili bosiljka.
Posluži i uživaj u ovoj divnoj poslastici!