Donesena odluka: Ministar će biti smijenjen - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Donesena odluka: Ministar će biti smijenjen

Foto: Profimedia/BEDRIGNANS / Hans Lucas

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu će danas smijeniti svog koalicionog saveznika Ariju Derija iz ultraortodoksne partije Šas .

On će to učiniti nakon što je Vrhovni sud Izraela 18. januara presudio da je imenovanje Derija za ministra unutrašnjih poslova i zdravlja “nerazumna i ekstremna odluka” s obzirom na njegove ranije brojne probleme sa zakonom, prenosi Tajms of Izrael.

“Deri će ostati na uticajnoj poziciji i dalje imati apsolutnu kontrolu nad partijom Šas,” izjavio je bivši Derijev portparol Barak Seri za Vojni radio.

Novi desničarski kabinet Benjamina Netanijahua, koji je imenovan 29. decembra prošle godine, se suočava sa prvim pukotinama zbog različitog pristupa vladajućih stranaka prema izraelskim naseljima na Zapadnoj obali.

U Tel Avivu je juče održan protest protiv vladinih reformi pravosudnog sistema u Izraelu, na kojem je učestvovalo oko 110.000 ljudi, prenosi Tajms of Izrael.

Protesti se održavaju već treći vikend zaredom, a na skupu su bili prisutni mnogi opozicioni političari koji se protive premijeru Benjaminu Netanijahuu.

B92.

Danas objavljeno

Petković: Nasilje Prištine nad Srbima najsnažniji argument da je ZSO neophodna

Vanja A

Sud odbio pritvor uhapšenim zbog sumnje na dječiju pornografiju

Vanja A

Patrijarh Kiril: Kijev progoni Crkvu jer to traže stranci

Vanja A

Ostavite komentar