5. Oktobra 2023.

Dom zdravlja: Počela sa radom laboratorija u ambulanti porodične medicine u Piskavici

JZU “Dom zdravlja” Banja Luka obezbijedio je uslove za početak rada laboratorije u ambulanti porodične medicine u naselju Piskavica.

Novi punkt za vađenje krvi za mještane mjesnih zajednica Piskavica, Mišin Han, Potkozarje i Verići počinje sa radom 5. oktobra.

-Stanovnicima ovog područja grada Banje Luke biće dostupne sve naše hematološke, biohemijske, imunohemijske i komercijalne laboratorijske usluge. Prijem pacijenata za venepukciju vršiće se od 8:30 do 9:30 časova, svakog drugog četvrtka u mjesecu, odakle će se laboratorijski uzorci transportovati u centralnu laboratoriju u objektu Poliklinike – naveli su iz ove ustanove.

Početak rada ove laboratorije omogućiće stanovništvu veću dostupnost zdravstvenih usluga i poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite na lokalnom nivou. Građani Piskavice, Mišin Hana, Potkozarja i Verića će imati priliku da obavljaju redovne pretrage, analize i testiranja bez potrebe za putovanjem u druge i udaljenije ambulante porodične medicine koje se nalaze van područja ovih mjesnih zajednica, što će im značajno uštedjeti vrijeme i novac.

Ovo je deseta laboratorija JZU „Dom zdravlja“ koja će ubuduće pružati usluge našim korisnicima na području grada Banje Luke.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare