12. Jula 2023.

Dokument nađen u kauču Arete Frenklin je validan testament

Dokument, koji je rukom napisala pjevačica Areta Frenklin, a koji je pronađen u njenom kauču nakon smrti 2018. godine, validan je testament prema zakonu savezne države Mičigen, zaključila je porota na kraju sudskog procesa koji je doveo do razdora među sinovima “kraljice soula”.

Advokati Kekalfa i Edvarda Frenklina su tvrdili da dokument napisan 2014. godine ima prednost nad testamentom iz 2010. godine koji je otkriven skoro u isto vrijeme, u zaključanom ormaru u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita, prenosi „Glas Amerike“.

Kekalf i Edvard su se udružili protiv svog brata Teda Vajta Drugog, koji je tvrdio da je validan testament iz 2010. godine, čuvan pod ključem, i da je taj dokument mnogo važniji od papira pronađenih u kauču.

Porota je zaključila da je verziju iz 2014. godine potpisala lično Areta Frenklin, koja je u slovo A unijela “smajlija”.

Poslije kratkog suđenja koje je počelo u ponedjeljak, porota je slučaj razmatrala manje od sat vremena. Kada je pročitana presuda, unuci Arete Frenklin su istupili iz prvog reda sjedišta i zagrlili Kekalfa i Edvarda.

Postoje razlike u verzijama testamenta iz 2010. i 2014. godine, iako oba dokumenta pokazuju da četvorica Aretinih sinova treba da podijele prihod od njene muzike i autorskih prava.

Prema testamentu iz 2014. godine, Kekalf i njegova djeca bi naslijedili glavni dom njegove majke u Blumfild Hilsu, koji je u vrijeme njene smrti procijenjen na 1,1 milion dolara, ali danas vrijedi mnogo više.

Četvrti sin Klarens živi u domu za osobe sa posebnim potrebama, pod starateljstvom, i nije učestvovao u suđenju.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare