25. Februara 2024.

Doktori su najagresivniji vozači

Vaša profesija je direktno povezana s ponašanjem u saobraćaju

Istraživanje sprovedeno među britanskim vozačima otkriva vezu između profesije vozača i njihovih navika za volanom.

Rezultati ankete otkrivaju da lekari zauzimaju prvo mesto po agresivnosti u vožnji, dok frizeri dominiraju u kategoriji ljubaznosti.

Istraživanje ukazuje na direktnu vezu između zanimanja i vozačkih navika, otkrivajući koje profesije su sklonije prekoračenju brzine, neadekvatnom parkiranju, ili čak opasnom ponašanju na putu, navodi Jutarnji.hr.

Prema anketi u kojoj je učestvovalo 2000 Britanaca, građevinari su se istakli kao najbrži vozači, s više od 70% ispitanika koji priznaju da redovno prekoračuju dozvoljenu brzinu.

S druge strane, medicinski radnici priznaju da su često “kratkih fitilja”, s više od četvrtine koji koriste neprikladnu gestikulaciju i viku da bi izrazili svoje frustracije na putu.

Zanimljivo je da frizeri pokazuju izuzetnu ljubaznost, s gotovo svim ispitanicima u ovoj kategoriji koji se trude da zahvale i puste druge vozače na putu, dok zaposleni u ljudskim resursima imaju najviše poteškoća s parkiranjem.

Električari, s druge strane, često zaboravljaju da daju signal prilikom izlaska iz kružnog toka, piše ThisisMoney.

Anketa takođe razotkriva da advokati, medijski radnici i preduzetnici najčešće zauzimaju mesto među onima koji se uključuju u saobraćaj u poslednji tren, pokazujući sklonost prema rizičnom ponašanju.

Uprkos ovim ponašanjima, većina vozača veruje da su dobri i sigurni učesnici u saobraćaju, iako je veliki broj priznao da se često osećaju frustrirano ili ljuto dok voze.

Velika većina smatra da bi saobraćaj bio prijatniji kada bi svi vozači bili susretljiviji.

Izvor: Jutarnji.hr / AutoBlog

Foto: Arhiva / YouTube screenshot

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare