29. Maja 2023.

“Dok je De Hea na golu Junajted neće osvajati trofeje”

Bez “dlake na jeziku” Roj Kin je rekao šta misli o Davidu De Hei.

Kin je kategoričan – Mančester junajted bi što pre trebalo da završi saradnju sa golmanom koji je “previše grešio poslednjih godina” i kao takav ne može biti sigurnost u odbrani ekipe.

Mančester junajted će morati defanzivno da se poboljša naredne sezone jer su ove vrlo loši. Vidim da svi igrači Junajteda tapšu De Heu po leđima.. Ja bih ga izbacio iz kluba. Ne bi on meni branio. Sa njim na golu Mančester ne može opet da osvaja trofeje – apsolutno ne može“, kaže Kin.

De Hea je na poslednjem meču sezone protiv Fulama ponosno držao trofej “Zlatna rukavica” namenjen najboljeg golmanu sezone koju je zaslužio zbog činjenice da je imao najviše utakmica bez primljenog gola.

To priznanje, ipak, ne menja stav Kina o Špancu.

To što mu saigrači čestitaju i tapšu ga po ramenima je suludo – pa to mu je posao. Ne, ne bih ga zadržao ni kao drugu opciju na golu. On to ne bi ni prihvatio, otišao bi da je tako. Da, imao je neke dobre utakmice, osvojio neke individualne trofeje, ali čemu sve to? Poenta je u tome šta ekipa osvaja. Mislim da je imao previše grešaka svih ovih godina. Osim toga, želeo je da napusti klub pre nekoliko godina i da ide u Real Madrid“, podsetio je i na tu epizodu De Hee Kin.

Španski golman je u Mančesteru od 2011. godine.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare