24. Augusta 2023.

Dodik: Obraćanje u Kijevu nastavak lakrdijaške politike Željka Komšića

“Sve što je izgovorio na skupu u Kijevu i sam odlazak tamo je samo i isključivo njegov lični stav, a nije stav BiH, čak ni naroda čiji prefiks mu stoji u nazivu funkcije”, naglasio je Dodik, komentarišući Komšićevu izjavu da je “slobodni narod BiH uz Ukrajinu”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da BiH nijednom odlukom ne tretira Krimsku platformu, pa se boravak dvojice članova Predsedništva BiH tamo može posmatrati kao privatni izlet o trošku države.

Komšić u Kijevu: Uporedio Ukrajinu sa BiH, govor završio fašističkim pozdravom

Obraćanje Željka Komšića u Kijevu i uopšte učešće na tom forumu nastavak je lakrdijaške politike koju Komšić vodi otkako je odlučio da bude drugi muslimanski član Predsedništva BiH. Sve što je izgovorio na skupu u Kijevu i sam odlazak tamo je samo i isključivo njegov lični stav, a nije stav BiH, čak ni naroda čiji prefiks mu stoji u nazivu funkcije”, naglasio je Dodik, komentarišući Komšićevu izjavu da je “slobodni narod BiH uz Ukrajinu”.

Na pitanje “Srne” da prokomentariše Komšićevu izjavu da “BiH predobro poznaje strahote rata, agresije, razaranja i ratnih zločina”, Dodik je istakao da je BiH devedesetih godina imala građanski rat koji Komšić zove “agresijom”, samo nije naveo ko je bio “agresor”.

“Ako je mislio na Srbe, koji su autohtoni narod najduže na prostorima BiH to pokazuje da bi Komšić i velikomuslimanska politika, čiji je on eksponent, rado zadržali zemlju, a oterali Srbe sa nje. Građanski rat u BiH i sukob u Ukrajini se mogu porediti samo s ljudskog aspekta, u tragičnom stradanju svih, bez obzira kojoj vojsci ili državi služe”, ukazao je Dodik.

Predsednik Srpske je naglasio da Republika Srpska ostaje neutralna kada je u pitanju sukob u Ukrajini i smatra da je nedopustivo svrstavanje na jednu stranu u ovom sukobu, što Komšić čini svojim izjavama i izletima. 

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare