Dodik-Kalabuhov: Srpska ostaje pri svojim stavovima, mora se poštovati ustavna pozicija - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik-Kalabuhov: Srpska ostaje pri svojim stavovima, mora se poštovati ustavna pozicija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Dodik je informisao je Kalabuhova o formiranju vlasti na nivou BiH, izrazivši očekivanje da će saglasnost zajedničkog nivoa o rješavanju i deblokadi mnogih, važnih strateških projekata, između ostalih i gradnji gasovoda, biti riješen u skorijoj budućnosti.

Kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji, predsjednik Republike rekao je da Srpska čvrsto stoji pri svojim stavovima i da se u tom svjetlu mora poštovati njena ustavna pozicija.

  • Ovom prilikom, sagovornici su se složili da je prioritet sačuvati stabilnost i mir, kao i očuvanje Dejtonskog sporazuma kao osnovnog ugovora za funkcionisanje BiH – saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Tokom sastanka istaknuto je opredjeljenje za razvoj kulturnih veza dva bratska naroda i značaj daljeg unapređenja odnosa Republike Srpske i Rusije, s ciljem sveukupnog i obostranog političkog, ekonomskog i privrednog rasta i prosperiteta.

Danas objavljeno

Zaharova: Kijev se ruga i ismijava nad pravoslavljem dok Zapad ćuti

M.

Okupljanje Srba u Zubinom Potoku zbog hapšenja sugrađanina

M.

Haos u Izraelu: Na ulicama rijeke ljudi, policija koristila vodene topove

M.

Ostavite komentar