31. Januara 2023.

Dodik: Dogovorena posjeta Vučića Srpskoj; Biće održana zajednička sjednica dvije vlade

 Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta dođe u Banjaluku, Republiku Srpsku, zajedno sa Vladom Srbije, gdje bi se održala zajednička sjednica dvije vlade i Savjeta za saradnju o specijalnim vezama koji čine predsjednici republika, odnosno premijeri i da tako zajednički napravimo neku novu dinamiku – rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka.

https://twitter.com/RTRSvijesti/status/1620423913070288898?s=20&t=fUgib1TzKIDK5PIcjbASGg

On je istakao da je sa Vučićem razgovarao o svim važnim i aktuelnim temama, uključujući situaciju na Kosovu i Metohiji i ekonomske teme.

https://twitter.com/MiloradDodik/status/1620432604356046848?s=20&t=Gb64Uf-T2z1Cp0XKmtKw8g

– Međunarodni faktor, prije svega SAD, Njemačka, Francuska i Velika Britanija pokušavaju da svoju raniju brljotinu vezanu za priznanje Kosova dovedu do kraja tako što bi natjerali Srbiju da eventualno kroz neku potpuno sumnjivu konstrukciju koja se predlaže, a to je da se ćuti i pusti, dovede Srbiju u ponižavajući položaj – rekao je Dodik.

On je naglasio da je najvažnije da se očuva pregovaračka pozicija.

Kada je riječ o ekonomskim pitanjima, Dodik je naveo da je razgovarano o zajedničkim prijektima – izgradnji autoputa od Bijeljine do Rače gdje se Srbija pojavljuje kao značajan sufinansijer, odnosno donator, te projektima kao što je aerodrom Trebinje i HE Buk Bijela.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare