3. Juna 2023.

Dodik: Apsolutno nam odgovara Erdoganov pristup o dogovoru u BiH

Erdoganovo stalno ukazivanje da se mora postići dogovor unutar BiH, ne očekujući neka rješenja sa strane, jeste nešto što nama daje okvir za te moguće razgovore”, rekao je Dodik novinarima u Ankari.

Dodik je ukazao da je još dok je bio na funkciji u Predsjedništvu BiH imao kontakte sa Erdoganom, koji je, kako je rekao, ozbiljan predsjednik.

“Nama apsolutno odgovara njegov pristup u vezi sa tim da se u BiH uvažavaju svi partneri”, rekao je Dodik. 

Dodik je istakao da je čvrsta podrška predsjednika Turske mirovnom sporazumu ključna za nastavak dobre saradnje koju su imali i do sada.

“Predsjedniku Erdoganu čestitao sam preuzimanje dužnosti. NJegova čvrsta podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu ključna je za nastavak dobre saradnje koju smo imali i do sada”, napisao je Dodik na “Tviteru”.

Predsjednik Republike Srpske danas je sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao inauguraciji predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u predsjedničkoj palati u Ankari. 

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je nakon današnje inauguracije turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari da očekuje da će Turska imati realan pristup prema BiH i da će kao velika zemlja moći da utiče na stabilnost gdje to bude potrebno.

Cvijanovićeva je rekla da je raduje Erdoganov stav političarima u BiH da treba da gledaju da sami postignu dogovor, a ne da čekaju na rješenja spolja.

“Rekao je – nemojte računati na to. Već u tom momentu, znala sam da je to sagovornik sa kojim mogu da nastavim političku priču”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je Turska velika zemlja i da je sigurna da će nastojati da doprinese ukupnoj konfiguraciji danas, već nekog novog svijeta koji se pojavljuje na sceni i da će moći da utiče na stabilnost tamo gdje bude potrebno.

Cvijanovićeva je navela da je Turska nekoliko puta izrazila veliku zahvalnost Republici Srpskoj nakon nesreće koja je zadesila Tursku, a kojoj je u pomoć poslata civilna zaštita.

“Sve su to stvari koje nas na neki način povezuju i pokazuju naše dobre odnose”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Ankari.

Cvijanovićeva je danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom prisustvovala inauguraciji turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare