Sastojci:
100 g ovsenih pahuljica
4 kašike pšeničnog brašna
100 g kikirikija
1 ravna kašičica cimeta
1 ravna kašičica praška za pecivo
jogurt i malo ulja, količina dovoljna da se zamesi testo
crna čokolada za dekoraciju
Priprema:
- Sameljite ovsene pahuljice, tako da imaju teksturu sličnu brašnu. Isto uradite i sa kikirikijem.
- U činiju stavite sastojke koje ste prethodno usitnili, brašno, prašak za pecivo, cimet, sve lepo izmešajte.
- Dodajte jogurt i ulje. Nema precizne mere za ova dva sastojka, samo je važno da dobijete gustu masu pogodnu za formiranje keksića.
- Pripremite pleh, prekrijte ga tankim slojem ulja. Uzmite male količine smese i od nje formirajte keksiće.
- Pleh stavite u rernu, prvo pecite na nižoj temperaturi, a kasnije povećavajte. Sami ćete primetiti kada budu gotovi.
- Keksiće dekorišite crnom čokoladom otopljenom na pari.