6. Marta 2023.

Dobri kao užina, odlični kao poslastica: Keksići sa kikirikijem i čokoladom

Sastojci:

100 g ovsenih pahuljica

4 kašike pšeničnog brašna

100 g kikirikija

1 ravna kašičica cimeta

1 ravna kašičica praška za pecivo

jogurt i malo ulja, količina dovoljna da se zamesi testo

crna čokolada za dekoraciju

Priprema:

  • Sameljite ovsene pahuljice, tako da imaju teksturu sličnu brašnu. Isto uradite i sa kikirikijem.
  • U činiju stavite sastojke koje ste prethodno usitnili, brašno, prašak za pecivo, cimet, sve lepo izmešajte.
  • Dodajte jogurt i ulje. Nema precizne mere za ova dva sastojka, samo je važno da dobijete gustu masu pogodnu za formiranje keksića.
  • Pripremite pleh, prekrijte ga tankim slojem ulja. Uzmite male količine smese i od nje formirajte keksiće.
  • Pleh stavite u rernu, prvo pecite na nižoj temperaturi, a kasnije povećavajte. Sami ćete primetiti kada budu gotovi.
  • Keksiće dekorišite crnom čokoladom otopljenom na pari.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare