8. Juna 2023.

Dobitnik lutrije objasnio matematičku šemu za čak 14 dobitaka (VIDEO)

Kad postoje milioni mogućih kombinacija za lutrijski listić, onda, pa, trebali biste kupiti puno istih ako želite imati dobre šanse da kući odnesete glavnu nagradu. I to je upravo ono što je jedan rumunski ekonomista po imenu Stefan Mandel napravio, uz pomoć investitora i sindikata – pod nazivom International Lotto Fund (ILF) – koji im je omogućio da dobiju ukupno 14 lutrija širom svijeta.

Danas je opštepoznato da su šanse da neko dobije na lutriji prilično male.

U intervjuu dostupnom na YouTubeu, Mandel je objasnio: “Teoretski, svako može kupiti sve moguće kombinacije. Svaki srednjoškolac ili srednjoškolka može izračunati te kombinacije. Niko nikada nije razvio logistički sistem za polaganje tolike količine listića za igru. Bili smo jedini pobjednici i to je to.”

Naposljetku, Mandel je ciljao na lutriju u Virdžiniji, gdje su pravila o biranju šest brojeva između jedan i 44 značila da imaju “samo” 7.059.052 kombinacija – očigledno je to bila dobra stvar.

Ono što je takođe bilo dobro je to što je Virdžinija dopustila pojedincima da kupe listiće i ištampaju ih kod kuće.

Bilo je to u februaru 1992. kada je njegov sindikat otišao na džekpot od 27 miliona dolara, a budući da su iskoristili sve zamislive listiće, skupili su 900 hiljada dolara dodatnih nagrada za listiće koji su bili drugi, treći, četvrti i tako dalje.

14 međunarodnih agencija istraživalo je njega i ILF – uključujući CIA i FBI – ali oboje organizacije su ih oslobodili bilo kakve krivice.

A gdje je sada Mandel? Pa, prema “The Hustleu”, on očigledno provodi dane u kući na plaži na udaljenom ostrvu kraj obale Australije, prenosi

Indy100“.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare